Landbruk Nordvest

2022

Infoskriv 2 har info. om at arbeidsgiver for avløsere nå heter Landbrukstjenester Nordvest og at en må huske å oppgi riktig arbeidsgiver ved f.eks. sykmelding hos legen, artikkel om familieavløysar Rasmus Aarflot, om landbruksvikar – og avløsersamlingen som var arrangert sist på mars, og en påminnelse om at vi fortsatt har flere ledige stillinger.

Infoskriv 3 viser til regelverket i Arbeidsplassforskriften om at alle arbeidstakere har rett til tilgang på garderobe og toalett, artikkel om hvor viktig det er å registrere avvik, og info. om gjeldende regler for utsettelse av ferie hvis man blir syk i ferien sin.

Infoskriv 4 har beskjed angående pålogging til Proresult, info. om hva som skal være med på timeføring, om hvilke regler som gjelder ved bruk av fjøskamera imens avløser er på jobb,
og om kursene Stillas – og fallsikringskurs og Motorsagkurs.

Infoskriv 5 har påminnelse om å legge inn timer jobbet fortløpende, info. om Delaval melkerobotkurs, artikkel om landbruksvikar og avløser Sivert Dønheim, info. om hvor mange helger man kan jobbe som avløser, og beskjed om HMS samlinger i flere kommuner i november.

Infoskriv 6 inneholder artikkel om Årets Avløser i Møre og Romsdal, info. om arbeidsavtaler og opplæringsattester i Proresult, artikkel om Kusignaler, info. om nye krav til oppstalling av storfe, og om at Norge er det landet i Europa som bruker minst antibiotika til husdyrene.

2021

Infoskriv 1 har artikkel om dyrevelferd, info. om antall dødsulykker i landbruket i 2020, link til stillingsannonser på hjemmesiden og link til informasjonsplakater om korona på flere språk, og annonse om Motorsagkurs i Isfjorden i mars.

Infoskriv 2 har artikkel om at beitesesongen kommer og problemer kan oppstå ml dyr og turgåere, om ferie og karantene, om helgeavløser Emile H. Teilgård, og om AKAN – rus – og avhengighetsproblematikk.

Infoskriv 3 har artikkel med takk for meg – hilsen fra Marte Alnes og litt om ny ansatt Jan Ståle Engjaberg i Ørsta, info. om nytt verneombud for avløsere på Nordmøre, ledige jobber hos et betongfirma i Hustadvika for en kort periode, om Nybegynnerkurs for avløsere til høsten, og om hvordan man sender link til oppdragsgiver fra timereg.appen Proresult

Infoskriv 4 har artikkel om dokumentert opplæring i landbruket, om søstrene Ingvild og Kristin Nordbø Engvik fra Averøy, om hva man kan kjøre på gårdsbruk i forhold til ulike sertifikater, og notis om nybegynnerkursene for avløsere som er i Hustadvika og på Averøya i høst.

Infoskriv 5 har info. om at siste arbeidstimer i 2021 må sendes inn til 10. desember, om registrering av avvik og nesten – ulykker, om noen små ledige stillinger på gårdsbruk, og om årets avløser i Norge fra Helgeland Landbrukstjenester.

2020

Infoskriv 1 har artikkel om verneombud Albert Lillebostad. Ellers er det annonser for kurs og stillinger som du også finner fremst på hjemmesiden, på facebook, og under fane «ledige stillinger»

Infoskriv 2 har Info om smitteforebygging etc. i forb. med korona pandemien; Konkurranse om risikovurderinger av arbeidsoppgaver på gårdsbruk.  Ellers om at vi trenger flere tilkallingsvikarer, at kontorene våre for tiden er stengt for besøk, og at daglig leder Rune Sjåholm slutter i løpet av dette året og at vi er på utkikk etter en ny.

Infoskriv 3 har Info angående feriereiser og karantene som gjelder i år; Påminnelse om regelverk ved sykmld. på feriedager; Artikkel om noen avløsere og hvorfor de vil jobbe i landbruket; og om Ny daglig leder i Landbruk Nordvest fra 1. sept.

Infoskriv 4 har opplysning om påbudet om bruk av setebelte i traktor som kom 1. juli; artikkel om flere avløsere; om bestemmelser angående reiser og karantene i «grønne» og «røde» land;
og om at vi henter inn bilder av traktorlappen / førerkort fra ansatte.

Infoskriv 5 har beskjed om at vi kan bytte ødelagte glidelåser i kjeledresser, beskjed om å være ute i god tid med å reg. / levere timer i desember, info. om kursvirksomhet, info. om HMS – kort ved byggearbeid på gård, og stillingsannonse landbruksvikar i Gjemnes kommune.

Infoskriv 6 har en del informasjon om hvordan man bruker Proresult appen på riktig måte, at LNV må bli ringt når en avløser blir syk, om Uldis Pitrangs – Årets avløser i M&R, og om smitteforebygging ved melkehenting.